Денисова попросила ОБСЄ і Москалькову допомогти з транспортуванням до Києва журналіста Семени

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Денисова попросила ОБСЄ і Москалькову допомогти з транспортуванням до Києва журналіста Семени

Alina Shmutko / krymr.org (RFE/RL)

Засуджений в анексованому Росією Криму український журналіст Микола Семена потребує медичної допомоги та перевезення на материкову частину України, пише у Facebook уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

За словами Денисової, у журналіста є проблеми з хребтом і серцем, він не отримує кваліфікованої допомоги. «Київський інститут нейрохірургії надіслав політвʼязню офіційне запрошення. А журналіст, у свою чергу, звернувся в управління карного інспекції ФСВП (Федеральна служба виконання покарань — ред.) Росії в Сімферополі з проханням дозволити йому виїхати на лікування. Але існують ризики, що йому відмовлять», — написала вона.

Омбудсмен звернулася до представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіре та до уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової з проханням посприяти виїзду Семени до Києва.

Хто такий Микола Семена?

Семена — заслужений журналіст України, лауреат премії Андрія Сахарова «За журналістику як вчинок». У 2017 році російський суд Криму засудив його на два з половиною роки умовно з випробувальним терміном на три роки за підтримку блокади українськими активістами Криму. Журналісту також заборонено два роки займатися публічною діяльністю.