Ukrainian Fashion Week завершено: ТОП-5 колекцій сезону весна—літо 2019

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Києві завершився Ukrainian Fashion Week SS19 — тиждень вітчизняної моди, який проходив у «Мистецькому арсеналі» з 31 серпня до 6 вересня. На майданчиках UFW свої колекції показали 72 дизайнери, також для глядачів влаштували десятки різних шоу і презентацій. «Бабель» обрав топ-5 незвичайних колекцій — трендів сезону весна—літо 2019 року.

Білий, сірий, чорний та синій кольори та написи-заклики на тему екології

Ukrainian Fashion Week

Нова колекція Kir Khartley присвячена проблемам танення льодовиків через глобальне потепління. Вона має два блоки: чоловічий і жіночий. Основні кольори — білий, перлинний, сірий, чорний, синьо-сірий. Особливість колекції — ідеологічні елементи з написами-закликами, нанесенними на одяг сухим пензлем.

Одяг із вторинної сировини та сумки з поліетиленових пакетів

Ukrainian Fashion Week

Команда ROUSSIN by Sofia Rousinovich звертає увагу на соціальні та екологічні проблеми, зокрема на забруднення планети пластиком. Бренд створює плетені рюкзаки, сумки, взуття із поліетиленових пакетів та плівки, займається «переродженням» старих речей у нові, змінюючи іх крій та додаючи нові матеріали.

Поєднання класичного і спортивного стилів

Ukrainian Fashion Week

Головний мотив колекції SS19 man — поєднання класичного і спортивного шику. Представлені чоловічі піджаки, костюми, класичні брюки та брюки-хулігани, сорочки, футболки, фраки, кардигани складного крою у фірмовій гамі бренду — чорний, хакі, відтінки сірого, синього, молочного та колір дерева.

Сплав двох культур — європейської та близькосхідної

Ukrainian Fashion Week

Ще один тренд сезону — поєднання елементів європейської та близькосхідної культури. Таку колекцію представила дизайнер ARUTIUNOVA. Матеріали: льон, атлас, гіпюр, саржа, органза, костюмна тканина. Гама — молочний, світло-рожевий, пудровий, кораловий, теракотовий, оливковий, зелений, пісочний, колір какао.

Жорсткі й прямі лінії, А-силуети та легкі форми

Ukrainian Fashion Week

Модельєри VOROZHBYT&ZEMSKOVA представили колекцію, в якій переважають жорсткі й прямі лінії в одязі з А-силуетом та легкими формами. Серед основних матеріалів — шовк, бавовна, віскоза, сумішеві тканини з нанотехнологіями, а також замша і шкіра, зокрема лакована. Палітра кольорів — відтінки червоного, блакитний, білий, пісочний. Також принт — клітика та сітка, багато oversize-кишень, частина з яких знімні, пояси-пряжки, блискавки. Цікаві акценти — зовнішні блискавки на атласній основі.