У Києві на Трухановому острові впав вертоліт мільярдера-аграрія Косюка. Що про це відомо

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Києві на Трухановому острові впав вертоліт мільярдера-аграрія Косюка. Що про це відомо

Facebook / Поліція Києва

На Трухановому острові в Києві впав вертоліт, дві особи отримали травми, повідомляє столична поліція.

Попередньо відомо, що вертоліт цивільний і належить приватній фірмі.

Що трапилось і хто постраждав

Гелікоптер впав близько 07:22. На місце виїхали наряди поліції, рятувальники та лікарі.

«Слідчо-оперативна група проводить огляд місця події. У результаті падіння дві особи отримали тілесні ушкодження, їх госпіталізовують. Інформація про стан їх здоровʼя уточнюється», — зазначено в повідомленні.

За попередньою інформацією прокуратури Києва, вертоліт вилетів з бази, розташованої в Гідропарку. Після близько 40 секунд, проведених у повітрі, його почало кидати та крутити в різні боки, а потім він втратив висоту й упав на територію острова.

Постраждалі — 62-річний командир-пілот і 70-річний пілот вертольота. У чоловіків численні травми. Як уточнили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій, один з пілотів зміг самостійно вибратися з гелікоптера. Іншого затиснуло в кабіні пілота. Рятувальникам вдалося звільнити постраждалого з вертольота о 08:46 — через понад годину після падіння гелікоптера.

Розслідування НП триває за ч. 2 ст. 276 Кримінального кодексу — порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту.

Кому належить вертоліт

За даними «Еспресо», вертоліт належить українському підприємцю Юрію Косюку, голові правління ПАТ «Миронівський хлібопродукт». Зазначено, що цей гелікоптер — найдорожчий в Україні. Пізніше цю інформацію Косюк сам підтвердив ТСН.