Кіберполіція накрила хакерів, які «крали» розкручені Instagram-акаунти

Дата:
Кіберполіція накрила хакерів, які «крали» розкручені Instagram-акаунти

Співробітники Департаменту кіберполіції викрили групу злочинців, які зламували сторінки в соцмережі Instagram з великою кількістю підписників, повідомляє прес-служба Департаменту.

Хакери розсилали власникам сторінок листи зі шкідливим програмним забезпеченням. Ці листи маскувалися під офіційні повідомлення від служби підтримки соцмережі. Після цього зловмисники отримували доступ до електронних скриньок жертв і вносили зміни у реєстраційні дані їхніх акаунтів.

Це дозволяло заблокувати жертвам доступ до їх сторінок, за його відновлення злочинці вимагали від 10 до 30 тисяч гривень. Зламувалися здебільшого сторінки з кількістю передплатників від 15 тисяч і вище. Жертвами атаки стали більше тисячі користувачів популярної соцмережі.

В оселі одного з учасників злочинної групи кіберполіція провела обшук і вилучила компʼютерну техніку. Відкрито кримінальне провадження, підозрюваним загрожує до 8 років вʼязниці.

У середині серпня користувачі Instagram поскаржилися на хакерські атаки. Служба підтримки соцмережі отримала понад 800 звернень. Користувачі звертали увагу, що при спробі відновити доступ виявлялося, що їх електронну адресу змінено. Нова адреса знаходилася в доменній зоні .ru.