Адміністрацію Трампа звинуватили в тому, що вона набирає на практику тільки білих. Білий дім перестав публікувати фото практикантів

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Адміністрацію Трампа звинуватили в тому, що вона набирає на практику тільки білих. Білий дім перестав публікувати фото практикантів

vox.com

Адміністрація президента США Дональда Трампа не стала публікувати групове фото молодих людей, які проходили практику в Білому домі цього літа, після звинувачень у тому, що вона надає перевагу білим практикантам, пише Vox.

Що сталося?

Тричі на рік Білий дім проводить практику для студентів, випускників та ветеранів армії: навесні, влітку і восени. Коли Адміністрація Трампа опублікувала фото молодих людей, які проходили практику влітку 2017 року, виявилося, що в основному це були білі чоловіки. На фотографії «осінніх» практикантів того ж року помітили молодика, які показував расистський жест «біла сила», хоча сам практикант наполягав, що то був знак «ок».

washingtonexaminer.com

На практиці навесні 2018 року в Білому домі знову була переважно біла молодь, але стало більше дівчат. Фотографію «літніх» практикантів Адміністрація просто вирішила не публікувати, але вона все одно потрапила в ЗМІ. На ній так само переважно білі.

vox.com

В чому проблема?

У тому, що такий підбір практикантів може вважатися дискримінацією. Серед молоді США, яка народилася після 1983 року («міленіали») майже половина — представники національних меншин. Тобто Білий дім свідомо відбирає білих молодих людей і ставить у свідомо невигідне становище інших.

Самого Трампа неодноразово звинувачували в расистських висловлюваннях, а в першому складі його уряду була найбільша кількість чоловіків за останні 30 років — 20 з 24.

У США заборонена дискримінація за расовою ознакою. Більше того, етнічні меншини, жінки та інші групи стають субʼєктами «позитивної дискримінації» — мають преференції при вступі у вузи, їх просувають по службі частіше, ніж білих.