Apple купила виробника окулярів доповненої реальності Akonia Holographics

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Apple купила виробника окулярів доповненої реальності Akonia Holographics

Pixabay

Компанія Apple купила американський стартап Akonia Holographics, який виробляє спеціальні лінзи для окулярів доповненої реальності і має більше 200 патентів в сфері голографічних технологій.

Apple підтвердила купівлю компанії. При цьому деталі і вартість угоди поки не розголошуються. «Apple іноді купує маленькі компанії, і ми зазвичай не обговорюємо наші цілі і плани», — прокоментували в корпорації, пише Bloomberg.

Akonia Holographics була заснована в 2012 році в Колорадо групою вчених в області голографії і спочатку займалася зберіганням голографічних даних. У тому ж році компанія залучила 11,6 мільона доларів як стартовий капітал. Akonia має понад 200 патентів, повʼязаних з голографічними технологіями.

Технологія HoloMirror цієї компанії використовує тонке прозоре смарт-скло, яке відображає яскраві повнокольорові зображення з широким полем огляду. В доповненій реальності цифрова інформація накладається на реальний світ, як у популярній грі Pokemon Go.

Ще в минулому році стало відомо, що Apple розробляє окуляри доповненої реальності, які можуть надійти у продаж в 2020 році. Apple також заявила про необхідність прискорити роботу над гарнітурою доповненої реальності.