Помер Іосиф Кобзон

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
 Помер Іосиф Кобзон

wikimedia.org

У віці 80 років помер відомий російський співак, депутат Державної Думи Росії Іосиф Кобзон, повідомляє Інтерфакс.

«Іосиф Давидович помер сьогодні після тривалої хвороби», — повідомив помічник Нінель Кобзон, дружини співака.

Від чого помер співак?

З липня Кобзон лежав у реанімаційному відділенні приватної клініки в центрі Москви. Спершу лікарям вдалося стабілізувати його стан, однак два тижні тому його він погіршився. Кобзона підключили до апарату штучної вентиляції легенів. 28 серпня він впав у кому, з якої так і не вийшов.

Кобзон серйозно хворів з червня 2002 року, коли він 15 днів провів у комі. У 2004-му у нього виявили онкологію, після чого зробили першу операцію, а в 2009 році — другу.

Співака поховають на Центральному Востряковському кладовищі Москви. Кілька років тому він сам купив там місце. Там же знаходяться могили його близьких родичів. Кобзон попросив поховати його між матірʼю і тещею.

У Кобзона залишилися вдова Нінель, двоє дітей і десять онуків.

За інформацією Super, Кобзону належало 2 гектари землі в підмосковному селищі Баковка. На цій землі шість будівель: житлові будинки — 413, 548 та 262 квадратних метри, гостьовий будинок — 568 квадратних метрів, будинок охорони — 417 квадратних метрів і господарський блок — 191 квадратний метр. Орієнтовна вартість цієї нерухомості становить близько 400 мільйонів рублів.

Також Кобзону належав двоповерховий пентхаус на Новому Арбаті площею 671 квадратних метрів, який коштує близько 500 мільйонів рублів, і Мерседес Майбах вартістю більше 10 мільйонів рублів.

Чим він відомий?

Кобзон народився 11 вересня 1937 року в місті Часів Яр Донецької області. Після евакуації під час Другої світової війни сімʼя повернулася в Краматорськ, пізніше переїхала до Дніпропетровська. У 1956 році закінчив Дніпропетровський гірничий технікум. З 1958 року працював у Москві, в Цирку на Цвєтном бульварі.

В радянські часи виконував ліричні та патріотичні пісні, які були дуже популярними. У 1987 році отримав звання Народного артиста СРСР, у 2016 році — Герой праці Росії; нагороджений також низкою орденів і медалей. Серед найбільш відомих пісень, які виконував Кобзон, — «День перемоги», «А у нас у дворі», «Миттєвості».

З 1989 року займався політикою, став нардепом СРСР, а в 1997 році — депутатом Держдуми Росії.

Його звинувачували у звʼязках з організованою злочинністю. Через це в 1995 році йому закрили вʼїзд в США. Він неодноразово намагався отримати американську візу, але безуспішно.

Як він відреагував на анексію Криму і конфлікт на Донбасі?

У 2014 році підтримав анексію Криму Росією і сепаратистів «ДНР», неодноразово їздив на окуповані території, у травні 2016-го отримав громадянство «ДНР». Внаслідок чого СБУ заборонила йому вʼїзд в Україну. Також Кобзона позбавили всіх українських державних нагород і звання «почесного громадянина» пʼяти українських міст.

За підтримку анексії українських територій співаку в 2014 році заборонили вʼїзд до Латвії. У 2015 році з тієї ж причини він потрапив під санкції Європейського Союзу.