Невідомі побили та пограбували депутата Черкаської міської ради. В нього відібрали 200 000 грн та два авто

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Невідомі побили та пограбували депутата Черкаської міської ради. В нього відібрали 200 000 грн та два авто

chmr.gov.ua

Пʼятеро невідомих напали на депутата Черкаської міської ради, директора комунального підприємства «Черкаситеплокомуненерго» Павла Карася. Про це «Бабелю» повідомили у поліції Черкаської області.

Напад відбувся 28 серпня, близько 22-ї години. «Невідомі особи заволоділи його майном і двома автомобілями. Введено оперативний план «Перехват». За вказаним фактом відкрито ряд кримінальних проваджень», — сказав співрозмовник.

Водночас в поліції не розголошують деталей події та мотивів нападників.

Що забрали?

Черкаське видання «Про все» повідомляє, що до помешкання депутата в селі Геронимівка вдерлися п’ятеро молодиків у масках. Вони зв’язали Павла Карася, погрожували йому пістолетом та били. Потім зловмисники забрали у депутата близько 200 тисяч гривень, автомобілі Ніссан Ікс-Трейл і Мітсубіші Лансер, після чого втекли.

Яка версія нападу?

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко стверджує, що на депутата напали через його професійну діяльність. За словами мера, Павло Карась висвітлював інформацію про розкрадання бюджетних коштів і тіньових схем на підприємстві «Черкаситеплокомуненерго».

Сам політик вважає, що його «замовили впливові люди», повідомляє «ВиЧерпно».

«Мені ставили вимогу: не балотуватися на посаду міського голови і не займатися політичною діяльністю. Мені сказали, що мене замовили впливові люди. Якщо я не припиню займатися політикою, то піду вслід за Гурою. Вони відразу сказали, що наразі не мають мети мене вбивати», — розповів Павло Карась на прес-конференції, яку зібрав з цього приводу.

В поліції повідомляють, що розслідують злочин за трьома статтями Кримінального кодексу:

· ч. 4 ст. 187 (Розбій),

· ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом),

· ч. 1 ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем).

Цього року це не перший напад на місцевого депутата в Черкаській області. 24 травня озброєний гранатами і пістолетом чоловік вбив депутата Черкаської облради Сергія Гуру. Зловмисник спочатку взяв його в заручники, а потім застрелив. За вбивство депутата затримали його колишнього охоронця Миколу Гончара.