Facebook запустив відеоплатформу Watch по всьому світу. В Україні вона поки що недоступна

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Facebook запустив відеоплатформу Watch по всьому світу. В Україні вона поки що недоступна

Getty Images

У середу, 29 серпня, Facebook оголосив про запуск відеоплатформи Watch для користувачів по всьому світу. Про це повідомили представники компанії, передає Reuters.

Платформу рік тому представили на ринку США, тепер вона стане доступною без обмежень.

«У США кожен місяць більше 50 мільйонів чоловік заходять подивитися відео хоча б раз на хвилину, а загальний час, витрачений на перегляд роликів на Facebook Watch, збільшився в 14 разів з початку 2018 року», — розповіла директор з продуктів Facebook Фіджі Симо.

Watch допоможе користувачам не пропустити нові відеозаписи, які дивляться та обговорюють їх друзі і спільноти, до яких вони входять. У сервісі будуть розділи «Найбільш обговорювані відео» або «Те, що змушує людей сміятися».

Дивитись відео на Facebook Watch, ділитися ними та зберігати для відкладеного перегляду тепер зможуть всі. Але щоб створювати контент для платформи і заробляти на ньому — доведеться почекати. Спочатку ця послуга буде доступна для Великобританії, Ірландії, Австралії та Нової Зеландії.

А з вересня нею зможуть користуватися мешканці ще 21 країни, включаючи Францію, Німеччину, Бельгію, Норвегію, Іспанію, Швецію та інші. Видавці з інших країн, у тому числі з України та Росії, отримають доступ до Facebook Watch у найближчі місяці.

«Дохід від реклами буде розділений на 55% для творця контенту і 45% для Facebook — таке ж співвідношення, що і в Сполучених Штатах», — додала Симо.