Кабмін зберіг аналогове телемовлення на кордоні з Росією до 2019 року

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Кабмін зберіг аналогове телемовлення на кордоні з Росією до 2019 року

wikimedia.org

Кабінет міністрів вирішив зберегти аналогове телемовлення в регіонах, які межують з Росією, до 31 грудня 2018 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повинна визначити список каналів, які продовжать мовлення до 31 грудня. У нього обовʼязково увійде Національна громадська телерадіокомпанія, канали на територіях суміжних з українсько-російським кордоном, а також місцеві телекомпанії, які не мають ліцензій на цифрове мовлення.

У понеділок, 27 серпня, голова Нацтелерадіо Юрій Артеменко повідомив, що в Україні 41 телекомпанія не має ліцензії на цифрове мовлення. Він також зазначив, що якщо без підготовки відключити аналогове мовлення на кордоні з Росією — вона може скористатися цим для пропаганди.

З 31 липня в Києві та Кіровоградській області відключили аналогове телебачення. Це повʼязано із зобовʼязаннями, які Україна взяла на себе за міжнародною угодою «Женева-2006» — повний перехід від аналогового до цифрового телебачення. За планами, з 1 вересня аналогове мовлення почнуть відключати в інших регіонах.

У липні Кабмін вирішив не відключати аналогове телемовлення на окупованих територіях.