«Громадське»: Екс-голову Фіскальної служби Насірова залишили під заставою у 100 млн

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
«Громадське»: Екс-голову Фіскальної служби Насірова залишили під заставою у 100 млн

УНІАН

Шевченківський суд Києва на сьогоднішньому засіданні залишив колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову запобіжний захід у розмірі 100 мільйонів гривень застави.

Адвокати звинувачуваного клопотали про скасування такого зобовʼязання, проте судді їм відмовили, передає «Громадське».

Також прокурори продовжили читати обвинувальний акт проти Насірова — 319 сторінок зі 774. Наступне засідання заплановане на 14 вересня.

13 серпня Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову до 11 жовтня .

Романа Насірова затримали на початку березня 2017 року детективи НАБУ. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 100 мільйонів гривень. Насірова також відсторонили з посади керівника ДФС.

10 листопада 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо Насірова. На думку слідчих, у період з травня 2015 по березень 2016 року він дав дозвіл на розстрочення виплати ренти за користування надрами компаніям, задіяним у так званій газовій схемі народного депутата Олександра Онищенка, на загальну суму 2,019 мільярда гривень.

У січні цього року Міністерство фінансів направило до уряду подання про звільнення Насірова, 31 січня Кабінет міністрів звільнив його. Насіров вважає це незаконним.