Головне за ніч: нові санкції США проти Росії, Трамп відмовився назвати Маккейна героєм, українка застрягла на Ельбрусі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Головне за ніч: нові санкції США проти Росії, Трамп відмовився назвати Маккейна героєм, українка застрягла на Ельбрусі

США запустили нові санкції проти Росії через отруєння Скрипалів

kp.ru

27 серпня почали діяти нові санкції США проти Росії, які повʼязані з отруєнням нервово-паралітичним газом «Новачок» екс-полковника військової розвідки РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Великобританії. Новий пакет передбачає заборону на надання зовнішнього фінансування, продаж будь-якого виду зброї, кредитування з боку держструктур США, експорт товарів і технологій подвійного призначення. Крім того, заборонено будь-яке сприяння або допомога Росії, за винятком гуманітарної, а також поставок продовольства й продуктів сільського господарства.

Поліція розігнала антиурядовий протест у центрі Кишинева

newsmaker.md

Удосвіта в понеділок, у День Незалежності Молдови, поліція силою розігнала учасників мітингу, що залишилися ночувати біля памʼятника Штефану чел Маре (Стефану Великому) в центрі Кишинева. Кілька постраждалих звернулися по допомогу до медиків. Напередодні в столиці країни відбулася масова акція протесту правої опозиції. В ухваленій резолюції вони вимагали відставки уряду та проведення парламентських виборів за колишньою – пропорційною – системою.

Трамп відмовився назвати Маккейна героєм

commons.wikimedia.org

Президент США Дональд Трамп не дозволив своїм підлеглим опублікувати офіційну заяву Білого дому про смерть сенатора Джона Маккейна. Сенатор помер 25 серпня в себе вдома в Арізоні. Чернетку такого повідомлення у Білому домі підготували ще до смерті сенатора. В заяві Маккейна називають героєм та згадують його військове минуле. Однак Трамп заборонив публікувати цей текст. Замість цього американський президент обмежився постом зі словами співчуття родині покійного в своєму аккаунті в Twitter.

Українка застрягла на Ельбрусі

wikipedia.org

На горі Ельбрус в Росії знайшли українку, яка просила про допомогу і через перевтому не могла самостійно спуститись з вершини. Жінка знаходилась на висоті 5250 м над рівнем моря і кілька годин ліхтарем подавала сигнали про допомогу. Жінку евакуювали з Ельбрусу російські рятувальники і доправили на галявину Азау. Від подальшої допомоги українка відмовилася.

Українці застрягли в аеропорту Анталії

Pixabay

З учорашнього дня українські туристи не можуть вилетіти з аеропорта популярного турецького курорту Анталія. За словами політолога та громадського діяча Віктора Тарана, зламався літак рейсу 2162 компанії ANDA. Українці мали вилетіли з Туреччини 26 серпня о 12:00 і прибути до Києва о 14:30. Проте рейс перенесли на сьогодні.