Євросоюз надасть перший пакет допомоги Ірану — €18 млн

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Євросоюз надасть перший пакет допомоги Ірану — €18 млн

Google Images

Сьогодні Європейський Союз погодився надати фінансову допомогу Ірану в розмірі 18 мільйонів євро для підтримки сталого економічного і соціального розвитку країни, у тому числі для приватного сектору. Про це повідомляє Європейська комісія.

Даний захід — перший крок в рамках більш широкого пакету допомоги в розмірі 50 мільйонів євро, зазначають в ЄК.

«З моменту відновлення відносин між ЄС та Іраном в результаті ядерної угоди, співпраця розвивається у багатьох галузях. Ми прагнемо підтримати цей процес, і новий пакет розширить економічні та галузеві відносини в областях, які несуть пряму користь нашим громадянам», — заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні.

Кошти, направлені на приватний сектор, включатимуть підтримку високо потенційних іранських малих і середніх підприємств, розробку окремих ланцюжків створення доданої вартості і технічну допомогу Організації зі сприяння торгівлі Ірану.

В рамках цієї программи Єврокомісія також надасть технічну підтримку в області екологічних проблем (8 мільйонів євро) та підтримає зниження шкоди від наркотиків (2 мільйона євро).

Проекти будуть здійснювати Центр міжнародної торгівлі, державні органи ЄС та інші організації в тісній співпраці з іранськими колегами.

6 серпня США відновили та посилили санкцій проти Ірану, які діятимуть, доки він радикально не змінить свій політичний курс. З 7 серпня ЄС заблокував нові санкції США проти Ірану на своїй території.