На Донбасі бій тривав 5 годин. Загинули четверо військових, ще семеро бійців поранені

Автор:
Олена Мельник
Дата:
На Донбасі бій тривав 5 годин. Загинули четверо військових, ще семеро бійців поранені

wikipedia.org

На Донбасі бойовики атакували позиції українських військових поблизу села Кримське, в Новоайдарському районі Луганської області. Четверо військовослужбовців загинули і семеро поранені.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

Бій розпочався сьогодні близько 06:00 і тривав п’ять годин. Бойовики під прикриттям артилерії та мінометного вогню наблизилися до передових позицій однієї з механізованих бригад та спробували захопити спостережні пости вздовж Бахмутської траси.

Зазначається, що сепаратисти здійснили понад 30 пострілів з артилерії, випустили понад 120 мін різного калібру. Вони вели активні обстріли з озброєння БМП та гранатометів різних типів. Українські військові застосовували озброєння БМП та гранатомети і відбили атаку.

За даними Міноборони, в ході бою є втрати і серед бойовиків — загинуло сім сепаратистів та 11 поранено.

Карта «Бабеля». Кримське розташоване приблизно за 4—5 км від лінії фронту

Як розповів «Бабелю» мешканець окупованого прифронтового селища, останній потужний обстріл зі сторони бойовиків відбувся сьогодні, близько полудня.

«З 6 ранку почали стріляти від села в сторону Кримського і кудись туди, за Жолобок. Вчора ввечері тільки пострілювали. А сьогодні вранці важка артилерія. Останній залп був близько 12 дня», — зазначив очевидець. За його словами, українські військові у відповідь селище не обстрілювали.

Карта «Бабеля». Обстріли йшли зі сторони селища Сентянівка

Окрім того, за даними Міноборони, бойовики відкрили вогонь по військовослужбовцям у Донецькій області. Під обстріл потрапили селище Північне, села Старогнатівка, Водяне, Лебединське, Широкине, Піски та Красногорівка. В результаті загинув ще один український військовий.

Волонтери фонду «Повернись живим» на сторінці у Facebook повідомляють, що на Донбасі сьогодні вночі від кулі ворожого снайпера загинув старший лейтенант 128-ї бригади Георгій Ольховський (позивний «Ольха»). Він жив у Луцьку, але родом із Криму.

«За попередньою інформацією, Луцьк зустрічатиме Героя 24 серпня, на День Незалежності», — зазначили волонтери.