СБУ провела обшуки в офісах концерну власників заправок «ОККО». Підозрюють фінансування сепаратизму

Автор:
Олена Мельник
Дата:
СБУ провела обшуки в офісах концерну власників заправок «ОККО». Підозрюють фінансування сепаратизму

okko-group.com.ua

Співробітники Служби безпеки у Києві та Львові провели обшуки в офісах приватного акціонерного товариства «Концерн Галнафтогаз», який володіє мережею автозаправок «ОККО». Цю інформацію кореспонденту «Бабеля» підтвердили в прес-службі СБУ.

«Відбулися слідчі дії, санкціоновані судом, в рамках кримінального провадження за ст. 110-2 Кримінального кодексу», — зазначили в СБУ.

«Концерн Галнафтогаз» — українська компанія, яка продає паливо і супутні товари через мережу заправних комплексів «ОККО». Також компанія займається торгівлею, будівництвом, страхуванням.

Згадана стаття передбачає відповідальність за «фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України». 10 років позбавлення волі — це максимальне покарання, яке загрожує за вчинення цього злочину

Під час обшуків у офісах вилучали документи і техніку, пише «Нафторинок» з посиланням на джерела. Також зазначається, що під час час обшуків львівський офіс концерну був повністю знеструмлений.

Одне з джерел видання повідомило, що компанія підозрюється у фінансуванні тероризму.

«Начебто СБУ знайшла докази роботи мережі в окупованому Криму і непідконтрольних районах Донецької та Луганської областей», — зазначило джерело.

У концерні ще не коментували цю інформацію, однак відомо, що компанія вже готує офіційну заяву з цього приводу.