США ввели нові санкції проти Росії за кібератаки і постачання палива до КНДР

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
США ввели нові санкції проти Росії за кібератаки і постачання палива до КНДР

Getty Images Ericsphotography

Сполучені Штати ввели нові санкції проти двох росіян, а також двох компаній — з Росії та Словаччини. Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США.

Обмеження ввели в рамках програми, спрямованої на боротьбу з кіберзлочинністю. Санкції торкнуться компанії Vela-Marine Ltd з Санкт-Петербурга і фірми Lacno S. R. O зі Словаччини.

Під санкції потрапили двоє громадян Росії: Антон Нагібін 1985 року народження та Марина Царьова 1973 року народження. Вони повʼязані з підсанкційною компанією «Дайвтехносервис», яка спеціалізується на водолазному обладнанні, забезпеченні водолазних та підводно-технічних робіт.

«Дайвтехносервис» увійшла в перелік компаній, які потрапили під санкції США в червні 2018 року. Міністр фінансів США Стівен Мнучін тоді заявив, що санкції викликані активністю російських хакерів та загрозами підводним комунікаціям, що звʼязують США з Європою.

Крім того, 21 серпня Мінфін США ввів санкції проти шести суден під російським прапором у звʼязку з санкціями проти КНДР: Bella, Bogatyr, Neptun, Partizan, Patriot та Sevastopol.

vesseltracker.com

Зазначається, що ці суда постачали нафту в Північну Корею, незважаючи на порушення міжнародних резолюцій по КНДР.

Про нові санкції проти Россії повідомлялося раніше. Вони наберуть чинності 22 серпня та можуть включати не тільки заборону на імпорт російської нафти та інших товарів і технологій, співпрацю з банками США, але й розрив дипломатичних відносин, якщо РФ не позбавиться усієї хімічної та біологічної зброї під контролем міжнародної спільноти.