«Російська сторона відмовилася говорити про обмін полоненими». Ірина Геращенко розповіла про переговори в Мінську

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
«Російська сторона відмовилася говорити про обмін полоненими». Ірина Геращенко розповіла про переговори в Мінську

facebook.com

Україна запропонувала передати Росії 36 громадян в обмін на українських політвʼязнів, але РФ відмовилася від переговорів по обміну полоненими. Про це на Facebook повідомила представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Ірина Геращенко.

«Російська сторона і омбудсмен Тетяна Москалькова відкинули пропозицію зустрітися в Мінську і обговорити ініціативу України по передачі РФ 36 її громадян в обмін на політвʼязнів Кремля», — написала Геращенко.

Вона додала, що 22 росіянина, засуджених за підготовку терактів, диверсії, шпигунство, участь у незаконних збройних формуваннях і військових діях, написали звернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням обміняти їх на українців, які знаходяться в російських вʼязницях.

За її словами, на зустрічі також порушувалося питання визволення українців, яких утримують в ОРДЛО.

Починаючи з другої половини 2015 року Тристороння контактна група регулярно збирається в Мінську. Офіційні учасники переговорів від України з питань звільнення заручників — Ірина Геращенко і кум президента Росії Віктор Медведчук.

На одній з останніх зустрічей представники «ДНР»/«ЛНР» відмовилися спілкуватися с Іриною Геращенко з питань обміну полонених, наполягаючи на розмові виключно з Віктором Медведчуком.