Справа Гандзюк: поліцейському, якого підрізав графітчик у Львові, дали квартиру

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Справа Гандзюк: поліцейському, якого підрізав графітчик у Львові, дали квартиру

npu.gov.ua

Поранений у Львові поліцейський Володимир Костомаха отримав службове житло і нагородну зброю. Правоохоронець постраждав під час затримання двох графітчиків на вулиці міста і зараз перебуває в лікарні, повідомляється на сайті Нацполіції.

Нагороду особисто вручив голова Нацполіції Сергій Князєв.

«Порушники знали, що ми поліцейські. Бо ми кілька разів кричали, що ми поліція», — розповів Володимир про затримання.

Відзначається, що оперуповноважений і капітан поліції Володимир Костомаха несе службу з 2011 року. Тричі був на сході країни у складі зведених загонів. Вперше — навесні 2014 року поблизу Слов’янська, останній раз — в районі Маріуполя. Є учасником бойових дій.

«Наразі він переніс операцію та почувається краще. Попереду ще одна операція. Адже поранення виявилося важким — пошкоджені внутрішні органи. За прогнозами лікарів, Володимир проходитиме курс лікування ще близько півроку», — йдеться в повідомленні поліції.

17 серпня у Львові поліцейські намагались затримати двох осіб, які аерозольною фарбою наносили написи на фасад будинку на вулиці Ковжуна. Один з чоловіків поранив правоохоронця ножем. Нападника арештували та відкрили проти нього кримінальне провадження за «погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Лідер націоналістичного руху С1» Євген Карась повідомив, що графітчики малювали трафарети «Хто замовив Катю Гандзюк?». За його словами, чоловіки не знали, що до них підʼїхали поліцейські, оскільки на авто не було розпізнавальних знаків, а правоохоронці були не в уніформі.

31 липня Гандзюк вийшла з підʼїзду свого будинку в Херсоні близько 08:30 ранку. З кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік 20—25 років, який тримав у руках ємність з сірчаною кислотою. Невідомий виплеснув кислоту їй в обличчя, після чого втік.

Поліція розслідує напад на Гандзюк як замах на вбивство та розглядає три версії скоєння злочину: службова діяльність потерпілої, активна громадська позиція та побутові конфлікти.

За показами свідків поліція склала фоторобот на нападника, а друзі Гандзюк обіцяють дати 100 000 гривень за будь-яку інформацію про злочинця.