Екс-адвоката Трампа підозрюють у фінансових махінаціях на $20 млн. Йому готують звинувачення

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Екс-адвоката Трампа підозрюють у фінансових махінаціях на $20 млн. Йому готують звинувачення

cnn.com

Колишнього адвоката американського президента Майкла Коена підозрюють у банківських та податкових махінаціях, повʼязаних з передвиборчою кампанією Трампа, на загальну суму понад 20 млн доларів. Прокурори готуються оголосити йому звинувачення наприкінці серпня.

Федеральні прокурори США підозрюють екс-адвоката Дональда Трампа у тому, що він отримав кредити на суму понад 20 млн доларів на потреби своєї таксомоторної компанії, надавши банкам неправдиві відомості про свої активи, повідомляє The New York Times із посиланням на джерела.

Слідчі також вважають, що Коен міг виплачувати гроші за мовчання жінкам, які стверджували, що у них були інтимні стосунки з Донадьдом Трампом.

Коен працював на Трампа понад 10 років і був одним з найбільш впливових і помітних його помічників. Коен став особистим адвокатом президента США після перемоги Трампа на виборах. Будь-які кримінальні обвинувачення проти Коена завдадуть значного удару по американському президенту.

Спеціальний захисник Роберт Мюллєр передав справу Коена в Південний округ штату Нью-Йорк. Коен може піти на угоду зі слідством, зокрема посприяти в розслідуванні Мюллера щодо втручання РФ в американські вибори. Очікується, що звинувачення Коену можуть предʼявити вже в серпні.

На початку квітня слідчі вилучили у Коена не менше десяти ящиків з паперами, а також електронні носії, в тому числі стільникові телефони і жорсткі диски. Серед конфіскованих матеріалів — листування Коена з президентом США і папери, що стосуються коштів, виплачених юристом колишньої порноактриси Стефані Кліффорд в обмін на мовчання. Вона стверджує, що в минулому вступала з Трампом в інтимні стосунки.

Як відомо, екс-політтехнолога колишнього президента Віктора Януковича Пола Манафорта звинувачують у приховуванні від оподаткування принаймні 60 млн доларів. Для утаювання доходів він відкрив близько 30 банківських рахунків у трьох різних країнах. При цьому в США він вів розкішне життя і витрачав великі суми на елітну нерухомість і дорогий одяг.

Також на суді були оприлюднені прізвища відомих українських політиків, які платили Манафорту нечувані суми за його консультації.

Манафорт не визнає себе винним за звинуваченням у податковому шахрайстві, повʼязаному з розслідуванням спецпрокурора Роберта Мюллера справи про втручання Росії у президентські вибори 2016 року.