800 тисяч людей стали переселенцями внаслідок повеней на півдні Індії. Більше 350 загиблих

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
800 тисяч людей стали переселенцями внаслідок повеней на півдні Індії. Більше 350 загиблих

apnews.com

Внаслідок повеней в штаті Керала в південній частині Індії близько 800 тисяч осіб залишили свої помешкання, більше 350 — загинули, 31 людина зникла без вісті. Це лихо вже визнано найгіршим на півдні країни за поточне століття, пише AP.

Зливи, що почалися 8 серпня, викликали повені і зсуви, що призвело до руйнування будинків і мостів у Кералі — штаті, відомому своїми тихими тропічними затоками і чудовими пляжами.

Зараз у операції з порятунку задіяно кілька тисяч чоловік, сотні човнів і понад 20 вертольотів. Особливо активно служби працюють в ізольованих районах. Біженців розселили в 400 таборах допомоги.

Глава відділу по боротьбі зі стихійними лихами в штаті Керала П. Х. Куріан розповів, що до понеділка вони планують врятувати ще 10 000 чоловік, оскільки погодні умови покращилися. Але синоптики знов прогнозують зливи.

В регіоні виникла проблема з питною водою, в неділю в затоплені райони поїздами доставили 1,5 млн л води, значною мірою відновили системи водопостачання. Тепер потрібна бутильована вода для доставки в віддалені райони.

За даними уряду штату, після повені доведеться відремонтувати 10 тисяч км доріг.

Вчора премʼєр-міністр Індії Нарендра Моді пообіцяв виділити на боротьбу з лихом 70 млн доларів, але уряд штату каже, що допомоги не вистачає. За попередніми оцінками, збиток від повені становить 3 млрд доларів.

З початку сезону мусонів (триває з червня по кінець вересня) від повеней у семи штатах Індії загинуло понад тисяча осіб.