«Київхліб» програв Roshen суд через схожість тортів і заплатить 30 тисяч грн судових витрат

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
«Київхліб» програв Roshen суд через схожість тортів і заплатить 30 тисяч грн судових витрат

Google Images

Господарський суд Києва задовольнив позов компанії Roshen до ПАТ «Київхліб» щодо торта «Казковий ключик» та визнав недійсним патент, виданий «Київхлібу» на цей продукт. Відповідне рішення оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У рішенні суду пояснюється, що упаковка для торту «Казковий ключик» дуже схожа та містить позначки, настільки схожі зі знаками добре відомого в Україні торту «Золотий ключик» виробництва Roshen, що їх можна сплутати, повідомляє «Європейська правда».

На думку суду, це може ввести в оману споживачів. Цю думку також підтвердив залучений експерт, який зазначив, що «внаслідок використання позначок, з яких складається промисловий зразок «Упакування для торту «Казковий ключик» за патентом України №33762, споживачі можуть бути введені в оману щодо особи виробника».

Враховуючи всі наведені докази, суд вирішив повністю задовольнити позов компанії Roshen та визнати недійсним патент №33762 від 25 січня 2017 року на промисловий зразок, який належить «Київхлібу».

Суд також зобовʼязав МЕРТ внести зміни до Державного реєстру патентів України на промислові зразки щодо визнання цього патенту повністю недійсним.

ПАТ «Київхліб» також доведеться заплатити 3200 гривень судового збору за подання позовної заяви, 800 гривень судового збору за подання заяви про забезпечення позову та 26 тисяч гривень за проведення судової експертизи.

Раніше АМКУ оштрафував «Київхліб» на 219 тисяч гривень за те, що той ніби використав упаковку для торту «Казковий ключик», яка дуже схожа на упаковку торту «Золотий ключик» компанії Roshen. «Київхліб» оскаржив цей штраф.