Після бунту «Торнадо» Мінʼюст звільнив начальника Лукʼянівського СІЗО. Наступного тижня звільнять всіх його замів

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Після бунту «Торнадо» Мінʼюст звільнив начальника Лукʼянівського СІЗО. Наступного тижня звільнять всіх його замів

facebook.com

Міністерство юстиції призначило новим начальником Лукʼянівського слідчого ізолятора в Києві Руслана Ромашкова, який раніше був начальником Бориспільської виправної колонії, повідомив речник заступника міністра юстиції Юрій Маслак.

Руслан Ромашков

donbass-info.com

За його словами, попередній начальник СІЗО Валерій Бунак, який очолював ізолятор з лютого 2017 року, сам написав заяву на звільнення.

«Також буде змінено абсолютно весь керівний склад: заступник начальника по режимній роботі, перший заступник начальника, заступник начальника по оперативній роботі, заступник начальника з виховної роботи. Всі ці посади обійматимуть інші люди. Я думаю, що все це питання наступного тижня», — повідомив Маслак в ефірі телеканалу 112.

Він додав, що Військова прокуратура продовжує розслідувати бунт засуджених екс-бійців спеціальної роти «Торнадо», який стався в цьому СІЗО минулого тижня, і всі відповідальні будуть покарані.

«Ми нікого не будемо покривати: звільнення або заява на звільнення не позбавляє будь-яку особу від відповідальності. Якщо особа була винною або допустила якесь порушення, вона буде нести відповідальність», — підкреслив представник Мінʼюсту.

9 серпня колишні бійці роти «Торнадо» забарикадувалися в приміщеннях Лукʼянівського СІЗО, щоб перешкодити правоохоронцям етапувати частину «торнадівців» в інший слідчий ізолятор. Вони чинили опір, відбивалися молотками, ножами і підручними засобами. Тільки за півдня спецназівцям, за підтримки Національної гвардії, вдалося вивезти «торнадівців» з СІЗО.

Двох співробітників СІЗО, які допомогали «торнадівцям», відсторонили від роботи. Проти них порушили кримінальне провадження.