Маск заявив про співпрацю з Goldman Sachs і Silver Lake. Але не по приватизації Tesla

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Маск заявив про співпрацю з Goldman Sachs і Silver Lake. Але не по приватизації Tesla

Wall Street Journal

Генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск заявив, що інвестиційний банк Goldman Sachs Group Inc. та інвестиційна фірма Silver Lake просто консультують компанію, але не щодо приватизації виробника електромобілів.

Silver Lake допомагає Маску розібратися з процесом приватизації та залученням інвестицій, якщо операція продовжиться. У той же час, фірма зазвичай не консультує компанії, крім як в рамках процесу інвестиційної оцінки, пише The Wall Street Journal.

7 серпня Ілон Маск написав у Twitter, що Tesla потрібно зробити приватною компанією і тим самим захистити її фінансування: «Я думаю зробити Tesla приватною по $420 за акцію. Фінансування забезпечено».

Маск розраховує, що при виведенні Tesla з ринку у компанії збережеться дві третини акціонерів. В блозі на сайті компанії Маск пояснив, що відбувалося в останні дні і розповів про те, як він бачить трансформацію компанії.

При цьому він збрехав про фінансування, щоб підштовхнути акції до більш високої ставки і тим самим влаштував засідку швидким продавцям, які робили ставки проти його компанії. Це стало основною причиною для звинувачень Tesla в маніпуляціях.

Постраждали також всі власники цінних паперів Tesla. 10 серпня один з акціонерів компанії подав позов проти Маска за звинуваченням у шахрайстві з цінними паперами у федеральний суд Сан-Франциско.