В Швеції вже другу ніч палять машини. Поліція знає, хто це робив, але не знає навіщо

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
В Швеції вже другу ніч палять машини. Поліція знає, хто це робив, але не знає навіщо

wikipedia.org

В ніч на середу в Швеції спалили чотири автомобілі в місті Гетеборга і в населених пунктах неподалік. Підпали машин продовжуються другу ніч поспіль, повідомляє The Local.

Правоохоронці затримали двох чоловіків віком 16 і 21 рік, їх підозрюють у цих підпалах. Ще одного 20-річного молодика затримали прикордонники Туреччини, в яку він намагався виїхати.

Підпали були незвичайні, бо їм не передували ані зіткнення ані заворушення. Поліція підозрює, що напади координувалися в соціальних мережах, декого з нападників вже знають.

«Сьогодні і завтра ми візьмемо під варту більше людей. Я думаю, що це близько десяти молодих людей, що діють одночасно. Це кримінальні хлопці, старші підлітки, які живуть в цьому районі», - сказав Ден Віндт, глава поліції району великого Гетеборга.

Поліція Швеції зазначає, що автомобільні починають активно підпалювати в серпні до початку навчального року. З січня по липень поточного року зареєстровано 1 835 такмх пожеж, торік за цей період спалили 2 263 автівки.

В ніч на вівторок у Швеції люди в Гетеборзі згоріли не менше 88 машин, а осередки займання розташовувалися в 20 різних місцях. В Тролльхеттані близько 40 молодих людей у масках підпалювали машини і закидали камінням співробітників поліції.