Трансгендер вперше в історії США боротиметься за пост губернатора

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Трансгендер вперше в історії США боротиметься за пост губернатора

twitter.com

У американському штаті Вермонт вперше в історії США трансгендер претендує на пост губернатора. Христина Хеллквіст візьме участь в попередніх виборах Демократичної партії, щоб стати партійним кандидатом на цю посаду, повідомляє CNN.

Ця подія має символічне значення для представників ЛГБТ-спільноти в США, оскільки раніше трансгендери не брали участь у виборах і не займали високих державних посад в країні.

За словами Хеллквіст, вона не здивована, що змогла розпочати участь в політичних перегонах і в вказала на «прогресивні погляди Вашингтона в питаннях цивільного права». Однак наголосила, що при правлінні президента США Дональда Трампа на ЛГБТ-спільноту «почалися систематичні атаки», і, на її думку, цей факт «повинен лякати кожного».

«Такі люди, як я, які зазвичай не беруть участі в політиці, останнім часом стали більш активні, і я думаю, що саме так виглядає здорова демократія», - сказала вона.

Раніше Хеллквіст пропрацювала виконавчим директором державної енергетичної компанії Vermont Electric Cooperative. Вона змінила стать в 2015 році, коли була топ-менеджером компанії.

Вибори губернаторів в США пройдуть восени 2018 року.

В березні зірка серіалу «Секс у великому місті» Синтія Ніксон, яка є відкритою лесбіянкою і веде активну соціальну діяльність, висунула свою кандидатуру на пост губернатора американського штату Нью-Йорк. Якщо вона переможе, то стане першою жінкою-губернатором цього штату.