ФІФА позбулася корупції. Це слово просто видалили з кодексу організації з етики

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
ФІФА позбулася корупції. Це слово просто видалили з кодексу організації з етики

kremlin.ru

Міжнародна федерації футболу (ФІФА) внесла зміни до кодексу етики і виключила з нього термін «корупція», пише Associated Press.

На закритій зустрічі керівництва ФІФА також вирішили, що «особам, повʼязаним з кодексом етики, заборонено публікувати заяви наклепницького характеру щодо членів ФІФА та осіб, повʼязаних з подіями в організації». Винні в наклепі на адресу ФІФА можуть бути відсторонені від будь-якої футбольної діяльності на 2 роки, а у разі повторного порушення - на 5 років.

Крім того, федерація прибрала з кодексу норму про те, що справи про хабарництво можуть розглядатися необмежений час. Для таких справ встановили максимальний термін 10 років. По закінченні цього часу підозрювані у хабарах, незаконному привласненні коштів та інших незаконних маніпуляцій не будуть притягуватися до відповідальності.

Найбільший корупційний скандал у ФІФА стався 27 травня 2015 року. Тоді в Цюріху були затримані високопоставлені чиновники організації, звинувачення були предʼявлені 14 колишнім і чинним футбольним чиновникам. Всього у справі про корупцію у ФІФА проходили 42 людини. Від футбольної діяльності відсторонили займав тоді пост президента FIFA Йозефа Блаттера.