У Лондоні авто протаранило огорожу Вестмінстерського палацу, поліція розслідує теракт. Всі подробиці

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
У Лондоні авто протаранило огорожу Вестмінстерського палацу, поліція розслідує теракт. Всі подробиці

AFP/Getty Images

В Лондоні вранці у вівторок чоловік на сріблястому Ford Fiesta на швидкості врізався в огорожу парламенту Великобританії. Про це повідомляє Reuters.

Чоловік, якому на вигляд було 25-30 років, наїхав на перехожих та велосипедистів. У цей момент в автомобілі, крім нього, більше нікого не було.

«Водій машини затриманий поліцейськими на місці події», - повідомив Скотланд-Ярд. В поліції заявили, що за допомогою медиків звернулося двоє людей, але їхньому життю нічого не загрожує.

З яких причин водій врізався в огорожу біля будівлі парламенту, також не повідомляється. Водія підозрюють у скоєнні теракту.

На місці працюють десятки співробітників правоохоронних органів, пише The Washington Post. У район інциденту прибули більше десятка машин поліції і три карети швидкої допомоги. На вулицях в районі Мілбанк, біля Парламент-сквер парку Вікторія Тауер Гарденс виставлені поліцейські кордони. Також на Парламент-сквер прибуло кілька пожежних машин і поліція з собаками.

Транспортна поліція Лондона повідомила, що станція метро «Вестмінстер» в даний час закрита на вхід і вихід пасажирів у звʼязку з загрозою безпеки.

Кілька свідків британським ЗМІ повідомили, що аварія виявилася навмисною. Після інциденту 45-річний Джейсон Вільямс розповів, що «бачив сріблястий автомобіль, який їхав до парламенту зі швидкістю 40-50 миль в годину (64-80 км на годину), після чого врізався в барʼєр». За його словами, «це виглядало навмисно і не схоже на нещасний випадок».

ВВС опублікувало відео інциденту з камери на даху одного з будинків.

Премʼєр-міністр Великобританії Тереза Мей вже прокоментувала інцидент. «Я подумки з тими, хто був поранений в інциденті у Вестмінстері, і я дякую екстреним службам за їхню швидку і сміливу реакцію», - написала вона в Twitter. Мер Лондона Садок Кхан також подякував лондонській поліції за оперативність.

Через кілька годин після події на ПП різко відреагував президент США Дональд Трамп.

«Ще один теракт в Лондоні... Ці тварини - скажені, і з ними треба розбиратися з усією твердістю і силою!» - написав він.

Зазначимо, що не перший випадок атаки на Вестмінстерський палац. Британський парламент посилив безпеку навколо будівлі в березні 2017 року, після того, як Халід Масуд направив свою машину в пішоходів на Вестмінстерському мосту.

Після цього Масуд вискочив з машини з ножем напав на поліцейських і перехожих. Він убив одного поліцейського, перш ніж його застрелили збройні офіцери. В результаті наїзду і нападу загинули чотири людини.