Нова книга про Трампа: його звільнена помічниця опублікувала таємні записи з Білого дому

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Нова книга про Трампа: його звільнена помічниця опублікувала таємні записи з Білого дому

reuters.com

У США розгортається новий скандал навколо президента Дональда Трампа. Про те, як працює його адміністрація написала книгу колишня помічниця Омароса Маніголт-Ньюман. У 2017 році вона займала посаду директора з комунікацій управління Білого дому по звʼязках з громадськими організаціями і населенням.

В книгу Маніголт-Ньюман також включила розмови, записані в Білому домі.

Видання «Вибита з колії: погляд на Білий дім Трампа зсередини» вже можна придбати на amazon.com за $14,99.

amazon.com

Що було в плівках?

Як повідомляє The Hill, в понеділок Омароса опублікувала аудіо телефонної розмови з Дональдом Трампом. Уривок запису прозвучав на телеканалі NBC.

За її словами, Трамп подзвонив їй на наступний день після того, як глава апарату Білого дому Трампа Джон Келлі її звільнив.

«Омароса, що відбувається? Я тільки що бачив в новинах, що ти пішла, що сталося?» — запитав Трамп.

«Генерал Келлі прийшов до мене і сказав, що ви хочете, щоб я пішла», - відповіла Маніголт-Ньюман.

10 серпня в ефірі програми "Зустріч з пресою" на телеканалі NBC екс-помічниця заявила, що таємно записувала розмови в Білому домі і продемонструвала аудіо розмови з Келлі про звільнення.

«Я думаю, що важливо зрозуміти, що якщо ми розлучимося друзями, ви зможете розцінювати час, проведений в Білому домі, як рік служби нації, — говорить Келлі в запису — І тоді ви не будете відчувати жодних труднощів у майбутньому, по відношенню до вашої репутації».

Маніголт-Ньюман стверджує, що таким чином Келлі їй погрожував. Запис вона зробила в ситуаційної кімнаті Білого дому, куди не можна проносити записуючі пристрої.

Що відповів Білий дім?

Трамп прокоментував скандал з Маніголт-Ньюман в Twitter. Він написав, що вона зі сльозами на очах благала його про посаду. «Люди в Білому домі ненавиділи її. Вона була порочна, але не розумна. Я рідко бачив її, але чув дуже погані речі. Вона постійно пропускала зустрічі і роботу. Генерал Келлі сказав мені, що вона невдаха і нічого не приносить, крім проблем. Я сказав йому, щоб він спробував вирішити це, якщо це можливо. Вона говорила тільки приємні речі про мене поки її не звільнили!», — пише Трамп.

Як передає ABC News з посиланням на представників адміністрації Трампа, влада розглядає варіанти дій в рамках правового поля та заходи, спрямовані на те, щоб не допустити поширення будь-якої інформації з записів.

Раніше прес-секретар президента США Сара Сандерс заявила, що «думка про те, що співробітник таємно проносив записуючий пристрій в ситуаційну кімнату Білого дому, свідчить про кричущу неповагу до нашої національної безпеки».

А що в самій книзі?

Реліз книги заплановано на 14 серпня, але деякі деталі твору вже зʼявилися в пресі. The Washington Post опублікувала фрагменти книги, з яких відомо, що Маніголт-Ньюман називає Трампа расистом і фанатиком. За її словами, президент США неодноразово називав афроамериканців словом на букву "Н" (N-niggers) і некультурно висловлювався щодо філіппінців.

Вона критикує Трампа і описує його як людину, який «любив конфлікт, хаос і плутанину; йому подобалося бачити, як люди сперечаються чи бʼються». Вона каже, що бачила, як він неадекватно діяв на численних заходах, які він відвідував без дружини у своєму маєтку Мар-а-Лаго у Флориді, включаючи вечірки з нагоди Дня народження, збір коштів та турніри з гольфу.

Маніголт-Ньюманн початку цього тижня почала прес-тур на підтримку своєї книги і каже, що їй запропонували гроші за мовчання про секрети Білого дому — $15 000 щомісяця і посаду в штабі Трампа на майбутніх виборах, але вона відмовилася.