Співробітники Лукʼянівського СІЗО допомогали «торнадівцям» влаштувати заколот. Їх відсторонили на час розслідування

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Співробітники Лукʼянівського СІЗО допомогали «торнадівцям» влаштувати заколот. Їх відсторонили на час розслідування

Двох співробітників Лук’янівського СІЗО, які допомагали засудженим екс-бійцям спеціальної роти «Торнадо» влаштувати заколот в ізоляторі, відсторонили від роботи, пише Громадське.

За словами речника заступника міністра юстиції Юрія Маслака, співробітники СІЗО сприяли тому, аби екс-«торнадівців» перевели в одну камеру, передавали їм заборонені предмети, які потім використали для опору правоохоронцям.

«Зараз іде слідство, в понеділок службове розслідування завершиться і потім ми передамо матеріали до Генеральної прокуратури. Як вони (співробітники СІЗО – ред.) це робили і навіщо — встановить слідство», — сказав Маслак.

Він додав, що правоохоронець з Державної кримінально-виконавчої служби, який постраждав у сутичці, перебуває у стабільному стані, він не госпіталізований.

9 серпня колишні бійці роти «Торнадо» забарикадувалися в приміщеннях Лукʼянівського СІЗО щоб перешкодити правоохоронцям етапувати частину «торнадівців» в інший слідчий ізолятор. Вони чинили опір, відбивалися молотками, ножами і підручними засобами. Тільки за півдня спецназівцям за підтримки Національної гвардії вдалося вивезти «торнадівців» з СІЗО.