НАБУ відсторонили від справи проти голови САП Холодницького. Тепер нею займається СБУ

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
НАБУ відсторонили від справи проти голови САП Холодницького. Тепер нею займається СБУ

facebook.com

Справу проти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького розслідує Служба безпеки України. Про це в ефірі Громадського повідомив голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

За його словами, коли інформація про розслідування щодо Холодницького стала публічною, була створена слідча група Генеральної прокуратури, до якої входили детективи НАБУ.

«На жаль нас з цієї групи вже викинули. Передали справу в СБУ, частину справи, і фактично зараз ми до цього розслідування не маємо жодного відношення», — пояснив він.

На сьогодні правоохоронці не висували проти Холодницького жодних звинувачень. Хоча за інформацією ЗМІ, підозру йому готвували ще в березні на підставі записів «жучків», які були в акваріумі очільника САП. Вона складається з двох епізодів.

Перший стосується провадження про хабар для в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Холодницького підозрюють в тому, що він підбурював свідка дати завідомо неправдиві свідченя, а також намагався створити штучні докази захисту. Другий епізод стосується втручання в діяльність судді для того, щоб він виніс неправосудне рішення.

Записи з акваріуму Холодницього розглядала і Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП). 26 липня вона рекомендувала Генеральній прокуратурі винести Холодницькому догану, хоча Ситнік просив його звільнити. Після цього голова САП пішов у відпустку на півтора місяці.