Активістка Pussy Riot вилетіла в Едінбург всупереч забороні на виїзд з Росії

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Активістка Pussy Riot вилетіла в Едінбург всупереч забороні на виїзд з Росії

ИТАР-ТАСC

Активістка російської панк-групи Pussy Riot Марія Альохіна змогла виїхати з Росії, незважаючи на заборону Служби судових приставів. У групи заплановані гастролі у Великобританії, всі виступи відбудуться за розкладом.

«Незважаючи на офіційну заборону залишати Росію, Маша Альохіна знайшла спосіб втекти і прямо зараз летить у Едінбург», — повідомила Pussy Riot в Twitter.

У ньому також говориться, що Альохіна з 10 по 19 серпня буде виступати на единбурзькому фестивалі «Фріндж». При цьому група не повідомляє, яким чином Альохіної вдалося обійти заборону на виїзд з РФ.

8 серпня Альохіна хотіла вилетіти з «Домодєдово» у Великобританію на виставу за мотивами її книги Riot Days. Прикордонники не дозволили їй сісти в літак, заявивши, що їй заборонено залишати Росію, повідомляє «Дощ».

Пізніше у Федеральній службі службових приставів повідомили, що тимчасова заборона на виїзд повʼязаний з тим, що Альохіна ухилялася від проходження обовʼязкових робіт, які їй призначив суд за участь у несанкціонованих акціях.

Виконавчі провадження щодо Альохіної порушив Кунцевський відділ судових приставів. Добровільно рішення суду вона не виконала, тому пристави тимчасово заборонили їй виїжджати за кордон, повідомили в ФССП.

Міщанський суд Москви призначив Альохіної 140 годин обовʼязкових робіт за дві несанкціоновані акції біля будівлі ФСБ в центрі Москви у грудні 2017 року та у квітні 2018 року — проти блокування Telegram. У липні суд оштрафував її за ухилення від цих робіт.

Вистава за книгою Альохіної Riot Days Show будуть показувати на театральному фестивалі «Фріндж» в Единбурзі з 10 по 19 серпня щодня.