Нафта, автомобілі, медичне обладнання. Китай ввів дзеркальні 25% мита на товари із США

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Нафта, автомобілі, медичне обладнання. Китай ввів дзеркальні 25% мита на товари із США

gettyimages.com

Китай ввів дзеркальні 25% мита на товари із США. Як повідомляє Міністерство комерції КНР, рішення набуде чинності з 23 серпня.

Додаткові тарифи КНР ввела на американські товари загальною вартістю $16 млрд. Митами буде обкладатися нафта, металовироби, автомобілі та медичне обладнання.

«Для захисту своїх законних прав та інтересів і багатосторонньої торговельної системи, ми повинні були прийняти необхідні контрзаходи», — йдеться в повідомленні Міністерства комерції КНР.

Рішення набуде чинності 23 серпня — одночасно з початком дії 25% мита на китайський експорт з боку США. Сума американських мит також складе близько $16 млрд.

Президент США Дональд Трамп звинувачує Китай у «нечесних торгових практиках». Він вводить загороджувальні барʼєри для іноземних товарів, вважаючи, що це допоможе американським виробникам.

Американський перелік товарів містить 279 позицій, серед яких, китайські харчові продукти, хімікати, сталь і алюміній, а також споживчі товари від кормів для собак, меблів і килимів до автомобільних шин, велосипедів, бейсбольних рукавичок і косметичних засобів.

Від торговельної війни США і Китаю може постраждати навіть компанія Apple, тому що значна частина її гаджетів виробляється в Китаї.