Аномальна спека в Європі: Швеція скасовує потяги, в Парижі люди рятуються у фонтанах

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Аномальна спека в Європі: Швеція скасовує потяги, в Парижі люди рятуються у фонтанах

AFP via Getty Images

У південній Швеції скасували низку потягів через ризик викривлення залізничних колій через аномальну спеку, а у Бельгії водії автобусів погрожували вийти на роботу в спідницях.

У транспортній адміністрації Швеції повідомили, що рух припинено на 12 маршрутах з середи по п’ятницю. У ці дні в південній Швеції очікується температура 30-34 градуси. Пасажирам, які вже купили на них квитки, радять звернутися до перевізників, передає The Local.

Шведські метеорологи назвали липень найбільш спекотним і посушливим для країни за останні кілька десятиліть, а для Стокгольма — за останні 262 роки.

Іспанія, Португалія та південна Франція також стикаються з рекордно високими температурами. Так, у центральній Португалії стовпчики термометра наближаються до +50 градусів, що становить загрозу життю населення та туристів, передає Politico.

EPA

В одній з лікарень Парижу температура у приміщеннях досягла майже +40 градусів, тому міністр охорони здоровʼя Франції доручив встановити там кондиціонери. В Італії більше десятка міст також зазнали надзвичайних рівнів спеки, що створює потенційний ризик життю людей.

AFP via Getty Images

Атомні електростанції у Німеччині, Швеції та Франції обмежили виробництво електроенергії або тимчасово призупиняли роботу, оскільки температура води для охолодження реакторів, була занадто високою - у Швеції морська вода досягла +25 градусів. АЕС також заборонено випускати охолоджувальну воду вище +28 градусів назад у водні обʼєкти, щоб уникнути нагрівання морів та річок та знищення дикої природи.

EPA

У Бельгії водії автобусів влаштували акцію протесту через відсутність кондиціонерів та заборону носити шорти. Водії містечка Льеж погрожували прийти на роботу в спідницях, якщо керівництво не послабить правила дрес-коду.

У Німеччині злітно-посадкова смуга в аеропорту Ганновера була настільки розпечена, що її закривали на години та поливали водою для охолодження.

EPA

Нідерланди заявили, що не мають достатньої кількості води для задоволення своїх потреб у сільському господарстві та інших секторах, а відсутність прісної води в каналах змусило уряд встановити екран, щоб зупинити забруднення Амстердамського каналу солоною водою.Польща пообіцяла 187 мільйонів євро для підтримки своїх фермерів, постраждалим від посухи.

Через аномальну спеку, яка вже тиждень тримається в Європі, супермаркет у Фінляндії дозволив своїм клієнтам залишитися на ніч.