Newsweek: Радника підрозділу ООН звинуватили в сексуальних домаганнях восьми чоловіків

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

В Організації обʼєднаних націй розгорається скандал, повʼязаний із сексуальними домаганнями. Як повідомляє Newsweek з посиланням на джерела близькі до розслідування, одразу вісім чоловіків звинуватили старшого радника підрозділу ООН з питань гендерної рівності Раві Каркару в сексуальних переслідуваннях.

Вони заявили, що Каркара використав своє становище і професійний статус для сексуальних домагань.

Про початок розслідування, повʼязаного з сексуальними домаганнями, ООН оголосила ще в грудні 2017 року, але тоді імʼя підозрюваного не називалося.

За 13 місяців ніяких звинувачень предʼявлено не було. А прес-секретар напряму «ООН-жінки», сказала, що «субʼєкт розслідування перебуває в адміністративній відпустці». При цьому Каркара продовжує отримувати зарплату в ООН, але не виконує жодних активних функцій.

Каркара перестав вести активність в соціальних мережах в грудні 2017 року, з моменту початку розслідування. Дипломатичний імунітет може захистити його від державних або федеральних звинувачень і навіть від цивільної відповідальності, під керівництвом ООН або його рідної країни, Індії.

Тим не менш, юристи вважають, що єдиний варіант, доступний для країни перебування Каркары, — це його видворення та оголошення персоною нон-грата.