Комерсант: нові санкції США проти Росії найболючіше вдарять по фінансовому сектору

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Комерсант: нові санкції США проти Росії найболючіше вдарять по фінансовому сектору

wikipedia.org

Російське видання Комерсант опублікувало проект закону про посилення санкцій США проти Росії, який минулого тижня подала група американських сенаторів. На сайті Сенату США документ поки відсутній.

Законопроектом пропонується обʼєднати всі антиросійські санкції, які раніше вводили окремими актами, від «українських» до «кібертерористичних», в єдиний механізм. Щоб координувати санкції в уряді США пропонується ввести «санкційний координаційний офіс». Він буде не тільки обʼєднувати дії різних структур усередині США, але і координувати санкцій з Європейським Союзом.

Документ містить вкрай жорстку пропозицію, щоб США розглянули питання про визнання Росії «державою, спонсирующим тероризм».

Крім цього, пропонується створити «Національний обʼєднаний центр для відповіді на гібридні загрози», завданням якого буде системна боротьба з діями Росії в світі і в США. З 2020 фінансового року пропонується відкрити доступ до бюджетного фонду США в розмірі $250 млн для держав, вразливих до російського впливу.

Пропонується посилити співпрацю з НАТО: раз в 90 днів держсекретар США буде звітувати перед Конгресом про «загрози, які стоять перед НАТО», США зможуть безкоштовно передавати іншим країнам НАТО зайву зброю.

Сенатори пропонують заборонити семи російським банкам проводити розрахунки в доларах через рахунки в банках США. Цього, за інформацією Комерсанта, побоюються ділові кола в Росії більше всього. Пропонується заборонити операції з російським держборгом з терміном обігу більше двох тижнів.

Також автори пропонують ввести санкції щодо росіян, задіяних у «зловмисній діяльності в кіберпросторі», прийняти акт про запобігання міжнародній кіберзлочинності, а також внести поправки, які дозволять предʼявляти федеральні звинувачення особам, причетним до атак на критичну інфраструктуру та системи, повʼязані з виборами.