Суд повернув посаду звільненому за корупцію екс-голові ДСНС Бочковському. Він отримає півмільйона гривень компенсації

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Суд повернув посаду звільненому за корупцію екс-голові ДСНС Бочковському. Він отримає півмільйона гривень компенсації

LIGA.net

Апеляційний суд Києва поновив на посаді керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, визнавши його звільнення незаконним. Таким чином, апеляційна скарга Кабінету міністрів була відхилена, повідомляє «112 Україна».

Суд також постановив, що Бочковському повинні компенсувати всю його зарплату за період з березня 2015 року, а це понад 500 тисяч гривень.

Адвокати Бочковського вже заявили, що він може вийти на роботу або сьогодні ввечері, або завтра вранці. Наразі вони очікують друковану версію судового рішення.

Сам Бочковський заявив, що всі, хто причетний до його справи, мають відповісти за свої вчинки. «Щодо того, що зробили зі мною і з моїм заступником, коли на людей, які рік працювали на народ, допомагаючи і створюючи ту систему цивільного захисту, яка була визнана однією з найкращих навіть нашими західними колегами, дали найвищу нагороду - наручники, то за це мають понести відповідальність», - сказав він після засідання суду.

25 березня 2015 року керівника ДСНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького затримали прямо на засіданні Кабінету міністрів. Їм інкримінували зловживання службовим становищем, вимагання хабарів у підлеглих, внесення неправдивих відомостей в офіційні документи, легалізацію коштів з використанням рахунків у закордонних банках. Того ж дня Кабмін звільнив їх із займаних посад.

Печерський районний суд Києва заарештував Бочковського та Стоєцького на два місяці з можливістю виходу під заставу у розмірі 1,182 млн грн. Вони сплатили заставу і вийшли із СІЗО. 2 листопада 2017 року обвинувальний акт щодо Бочковського і Стоєцького направили до суду.

26 квітня 2018 року Окружний адмінсуд Києва поновив Бочковського на посаді глави ДСНС, визнавши його звільнення незаконним. Однак в службі відмовляються пускати чиновника на робоче місце, посилаючись на відсутність відповідного рішення Кабміну.

Глава МВС Арсен Аваков неодноразово заявляв, що Бочковський не буде працювати керівником надзвичайників.