Справу про вбивство екс-депутата Госдуми Вороненкова розглядатиме суд присяжних

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Справу про вбивство екс-депутата Госдуми Вороненкова розглядатиме суд присяжних

Пресслужба Державної думи Росії

Шевченківський районний суд Києва призначив на 10 серпня розгляд судом присяжних кримінальної справи за обвинуваченням Ярослава Тарасенко та Олександра Лося у вбивстві колишнього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова в березні минулого року. Суд пройде у відкритому режимі.

Таке рішення суд виніс сьогодні а підсумком попереднього засідання, передає «Інтерфакс-Україна».

«Призначити до розгляду на 13:30 10 серпня в відкритому судовому засіданні Шевченківського районного суду Києва. Судовий розгляд буде проводитися судом присяжних... Запобіжний захід... залишити без змін і продовжити до 5 жовтня», - йдеться в рішенні суду.

Денис Вороненков був застрелений у центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивця — українець Павло Паршов був поранений охоронцем російського екс-депутата та згодом помер у лікарні.

Слідство з’ясувало, що у вбивці Вороненкова був спільник - Ярослав Левенець, який з 2012 року знаходився в розшуку за економічні злочини. У співучасті у вбивстві також підозрюється затриманий 16 липня Ярослав Тарасенко – водій автомобіля «Ланос», на якому приїхав кілер.

Ще один затриманий – Олександр Лось був разом з Левенцом співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера.

У вересні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник вбивства знаходиться на території Росії і має активні контакти зі злочинними колами і спецслужбами, а «виконавці, в основному, громадяни України».

Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюється росіянин Володимир Тюрін - колишній цивільний чоловік вдови Вороненкова Марії Максакової. У березні 2018 року він був оголошений в розшук в Україні.

11 червня 2018 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні надійшов до Шевченківського районного суду Києва. 13 червня Шевченківський райсуд продовжив на два місяці термін утримання під вартою для фігурантів справи про вбивство Тарасенко і Лося, проте повернув на доопрацювання прокурору обвинувальний акт у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ.