Spiegel: Євросоюз ускладнить отримання громадянства для вихідців з республік колишнього СРСР і Китаю

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Spiegel: Євросоюз ускладнить отримання громадянства для вихідців з республік колишнього СРСР і Китаю

offshorewealth.info

Вже у вересні Євросоюз має намір посилити норми отримання громадянства. Це повʼязано з масовою видачею «золотих» паспортів країнами ЄС вихідцям з країн третього світу.

Про це заявила єврокомісар з питань юстиції Віра Юрова, пише Spiegel.

Єврокомісар зазначила, що останнім часом різко збільшилася кількість паспортів країн ЄС, які видаються на підставі інвестицій в економіку країни або в результаті придбання дорогої нерухомості.

Проблемою стали Кіпр, Мальта і Греція, які видають багато довгострокових дозволів на проживання (так звані "золоті візи"), а також особи, які отримали довгострокову візу (Golden Visa) або громадянство (Golden Passports) з Китаю, Росії і колишніх радянських республік.

"Ми не хочемо троянських коней в Євросоюзі. Країни-члени повинні докладати більше зусиль, щоб їх громадянство не отримували злочинці, які можуть зашкодити безпеці Європи або відмивають гроші", - додала Юрова.

Отримати громадянство Євросоюзу можна кількома способами:

  1. возз'єднання з сім'єю, у тому числі шлюб з громадянином ЄС;

  2. навчання на території ЄС;

  3. працевлаштування в країні-члені Євросоюзу;

  4. інвестиції в економіку ЄС;

  5. реєстрація бізнесу;

  6. покупка нерухомості.

Наприклад, Кіпр з 2013 року надає громадянство тим, хто вклав мінімум два мільйони євро на нерухомість, або 2,5 мільйона євро в державні цінні папери. Паспорт Кіпру забезпечує всі права громадянина ЄС: свободу перебування, навчання, роботи, ведення бізнесу в будь-якій країні ЄС, а також Швейцарії, Ліхтенштейні, Норвегії та Ісландії.