Reuters: В Криму закрилася остання західна мережа готелів

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Reuters: В Криму закрилася остання західна мережа готелів

Sevastopol Hotel / Wikimedia

Через санкції американська компанія Best Western Hotels & Resorts, остання західна мережа готелів у окупованому Криму, залишила півострів.

Про це розповіли двоє працівників готелю у Севастополі, пише Reuters.

«The Best Western Sevastopol Hotel» трьохзірковий готель у будівлі радянської епохи на пристані в порту Севастополя був однією з небагатьох ознак присутності міжнародного бізнесу, що залишилася після анексії 2014 року. Інші великі бренди, серед яких McDonaldʼs Corp і Radisson Hotels, вже пішли з Криму.

Готель Best Western hotel продовжує працювати, але змінив бренд. Тепер на сайтах бронювання житла його можна знайти під назвою «Sevastopol Hotel and Spa».

Вихід з Криму Best Western демонструє той факт, що навіть через чотири роки після запровадження санкцій США і ЄС західні інвестори, які досі працювали в Криму, змушені покидати півострів. Санкції передбачають заборону на інвестиції в Крим, заборону бізнес-операцій з фігурантами чорних списків та заборону західним компаніям проводити кошти через кримські банки.

Гендиректор компанії Best Western Hotels & Resorts відмовився коментувати ситуацію. За даними працівників готелю, франчайзингова угода севастопольського готелю з американською компанією завершилася в жовтні минулого року через санкції.

«Тепер нас просто називають «Севастопольським готелем»… Ми перестали платити за франчайзинг», – сказав співробітник, який хотів залишитися анонімним.

Другий співробітник також повідомив агенству, що угоду з Best Western закінчилися через санкції. З пояснень працівників було незрозуміло, чи була угода закінчена компанією Best Western, чи з ініціативи власників готелю, і незрозуміло, який аспект санкцій призвів до закінчення договору.

Відзначається, що оператор готелю у Севастополі – компанія Sevastopol Investment Group Ltd, зареєстрована на Сейшельських островах.

У 2014 році Росія анексувала український півострів Крим і розв’язала збройний конфлікт на Донбасі. Після цього США і Європейський Союз запровадили проти РФ економічні санкції, які кілька разів розширювалися й посилювалися.