Рахункова палата: Майже 50 млн гривень на Євробачення-2017 в Україні витратили з порушенням законодавства

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Рахункова палата: Майже 50 млн гривень на Євробачення-2017 в Україні витратили з порушенням законодавства

Eurovision Song Contest

Рахункова палата виявила серйозні порушення у використанні коштів при проведенні конкурсу «Євробачення-2017» в Україні. Про це йдеться у звіті відомства.

У звіті регулятора йдеться, що Національна громадська телерадіокомпанія України (НОТУ) витратила 46,2 млн грн з порушенням законодавства. З цієї суми 1,6 млн грн були витрачені не за цільовим призначенням, а 13,4 млн грн – неекономно. Крім цього, у НОТУ залишилася прострочена дебіторська заборгованість на 0,7 млн грн.

«До цих пір не повернуті 430,6 млн грн, які були перераховані Європейського мовного союзу з резервного фонду держбюджету в 2016 році. Ці кошти були фінансовою гарантією для забезпечення проведення «Євробачення». І на них накладено арешт», - зазначили у Рахунковій палаті.

Всього на підготовку та проведення в Україні у 2017 році «Євробачення» було витрачено 787,5 млн грн із загального фонду державного і місцевих бюджетів.

Це не єдині порушення, які виявили під час ревізії підготовки «Євробачення-2017». У жовтні 2017 року Госаудитслужба заявила, що НОТУ при веденні бухгалтерського обліку та закупівлі на загальну суму витратила з порушеннями 468,7 млн грн.