Вулиці Києва затопило після дощу. Змило шляхопровід та переходи, воду відкачують помпами

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Вулиці Києва затопило після дощу. Змило шляхопровід та переходи, воду відкачують помпами

facebook.com

25 липня у другій половині дня у Києві пройшла злива з грозою і градом, яка фактично змила центральні вулиці і підземні переходи на правому березі столиці. Фото і відео грандіозного потопу діляться очевидці в соцмережах.

Злива та шквальний вітер наробили чимало лиха у столиці

Гроза застала зненацька не тільки перехожих і водіїв, але і продавців МАФів. Затопленими виявилися підземні переходи на Шулявці, в деяких вода доходила до самого верху.

Дощ підтопив кіоски з товаром

Підземні переходи перетворилися на водоспади

Підземні переходи перетворилися на водоспади

Деякі переходи виявилися затоплені до стелі

Крім залитих переходів, сталася ще одна НП в міській інфраструктурі: обвалилася частина Кирилівського шляхопроводу в Подільському районі столиці, неподалік від вулиці Олени Теліги. Через обвал насипу майже повністю зупинився рух транспорту. У пробках встали навіть трамваї.

Шляхопровід впав прямо на проїжджу частину

Через зливу "Київпастранс" повністю зупинив рух тролейбусів, трамваїв і швидкісних трамваїв. Тимчасово перестали ходити трамваї №11,12,16,19 та тролейбуси №6,18,25,28,33 по вул. Кирилівської від вул. Сирецькій до стадіону "Спартак".

Рух електротранспорту зупинили в районі Нивок, по вул. Щусєва, Грекова, Святошинська, Теліги, Індустріальна, пр. Перемоги, Борщагівська, Автозаводська, в районі станцій метрополітену "Шулявська" і "Берестейська".

В районі Шулявки вулиці перетворилися на озера

А маршрутки на Оболоні перетворилися на справжні плавзасоби.

На Дорогожичах затопило проїзди під шляхопроводами, рівень води був вище одного метра.

Район метро Дорогожичі постраждав від підтоплення

Відразу ж після негоди весь правий берег паралізували 10-бальні затори.

yandex.ua/maps

Служби таксі зразу же підняли коефіцієнти тарифів в два рази. Так, 10-кілометрову поїздку в сервісі "Уклон" можна було замовити майже за 200 гривень.

Столичні служби таксі підвищили тарифи з-за дощу

uklon.com.ua

Ситуацію із зливовими каналізаціями в Києві прокоментував радник мера Києва з питань благоустрою, депутат Київради Дмитро Білоцерківець. У своєму Facebook він написав, що дощової каналізації в столиці міняли при ремонті доріг, але далеко не скрізь, а проблеми виникли через аномальні опади.

facebook.com

У результаті рекордного дощу затопило навіть Соломʼянський районний суд. Рятувальники ДСНС відкачували з приміщень суду на вулиці Шутова, 1. У ДСНС також розповіли, що на проспекті Перемоги білборд впав на автомобіль, а на вулиці Довнар-Запольського на дорогу впали два дерева.