«Постраждаєте так, як мало хто страждав в історії». Трамп великими літерами написав попередження Ірану

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
«Постраждаєте так, як мало хто страждав в історії». Трамп великими літерами написав попередження Ірану

Gage Skidmore / Wikimedia

Президент США Дональд Трамп пригрозив Ірану серйозними наслідками в разі подальших погроз на адресу Америки. Про це глава Білого дому заявив у своєму Twitter.

Майже все повідомлення Трамп написав капслоком, що в інтернет-етикеті можна розцінювати, як гучний крик.

«Президенту Ірану Роухані: ніколи, ніколи не погрожуйте США, або ви постраждаєте від таких наслідків, від яких мало хто страждав в історії. Ми більше не та країна, яка буде терпіти ваші божевільні слова про жорстокості і смерті. Будьте обережні!» — заявив Трамп.

twitter.com

Таким чином американський президент відповів на заяву Хасана Роухані, зроблену напередодні. 22 липня під час зустрічі з іранськими дипломатами, передає ВВС. Президент Ірану застеріг США від війни з Тегераном і попросив «не кусати за хвіст лева», тому що це, за його словами, стане причиною великого жалю.

«Америка повинна знати, що перемирʼя з Іраном - це мати всіх перемирʼя, а війна - мати всіх воєн», - сказав Роухані.

Відносини США та Ірану загострилися в травні, коли Трамп заявив про вихід зі Спільного плану дій (СВПД) щодо врегулювання питання про ядерну програму Ірану. В Білому домі зазначили, що в поточному вигляді угода з Іраном не може дати жодних гарантій, що Тегеран зупинить ядерну програму.

Рішення США засудили інші партнери по угоді з Іраном, в тому числі Німеччина, Франція, Великобританія та інші країни заявили, що не будуть виходити з угоди.