Обшуки в офісі КПУ: до Симоненка завітала кіберполіція

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Обшуки в офісі КПУ: до Симоненка завітала кіберполіція

Комуністична партія Російської Федерації

У четвер, 19 липня, працівники Департаменту кіберполіції Національної поліції провели слідчі дії в київському офісі забороненої Комуністичної партії.

Про це повідомила прес-секретар кіберполіції Юлія Квітко, передає Укрінформ.

У свою чергу лідер КПУ Петро Симоненко заявив про проведення співробітниками кіберполіції обшуку у столичному офісі партії з метою закриття партійного сайту.

«Зараз кіберполіція проводить обшук в офісі КПУ для закриття сайту. Підставою є рішення суду, в якому написано про закриття сайту», - сказав Симоненко. За його словами, підставою для закриття сайту є розміщення на ньому фотографії першого секретаря ЦК Компартії України Володимира Щербицького.

Речник Нацполіції Ярослав Тракало пояснив, що правоохоронці попередньо встановили IP-адресу і місцерозташування ресурсу з доменом kpu.ua, на якому було виявлено факти виготовлення та поширення комуністичної символіки, забороненої українським законодавством, повідомляє УП.

«В ході обшуків поліцейські виявили на комп’ютерах працівників офісу матеріали, які були поширені на сайті kpu.ua. За результатами проведення слідчих дій вилучається комп’ютерна техніка та змінні носії інформації, які будуть направлені на експертизу», – повідомив Тракало.

За його словами, також поліція встановила осіб, які мали доступ до адміністрування вказаного сайту. Цих громадян наразі опитують правоохоронці. За даними фактами розпочато кримінальне провадження за ч.2 статті 436-1 ККУ «Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів».

Речник поліції нагадав, що вчинення цих злочинів загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією або без неї.

Зазначимо, що наразі сайт КПУ не працює. Всі повідомлення партія публікує на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, що напередодні 9 травня Служба безпеки України провела обшуки у керівників Комуністичної партії у справі про державну зраду. СБУ вилучила 88 мішків документації та агітаційних матеріалів КПУ. Крім того, при обшуку у глави партії Петра Симоненка силовики вилучили пістолет з глушником.