Ryanair оголосив страйк: скасовано рейси для 50 тисяч пасажирів

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Ryanair оголосив страйк: скасовано рейси для 50 тисяч пасажирів

schuberttravel.com.ua

Найбільша бюджетна авіакомпанія в Європі (лоукостер) Ryanair скасував рейси з трьох європейських країн, на яких 25 і 26 липня повинні були вилетіти до 50 тисяч пасажирів. Причиною скасування став страйк бортпровідників.

Персонал авіаперевізника вимагає поліпшення умов роботи і оплати праці, повідомляє Аvianews.com.

Як зазначається, акція персоналу торкнеться 24% рейсів з/до Іспанії, 27% рейсів з/до Португалії і 31% рейсів з/до Бельгії.

Пасажирам, чиї рейси були скасовані, відправлені sms-повідомлення та електронні листи з пропозицією перенести виліт на +/-7 днів від початкової дати або повернути квитки без штрафу.

У свою чергу на протести робітників авіаперевізника у Ryanair заявили, що бортпровідники компанії вже отримують до 40 тис євро в рік, мають по 14 вихідних днів кожного місяця і отримують оплачувані лікарняні в разі хвороби.

«Цей страйк повністю необґрунтований і не несе нічого, крім мети зруйнувати відпустки сімей та надати додаткові бонуси конкуруючим авіакомпаніям у Бельгії, Португалії та Іспанії», — заявили в авіакомпанії.

Нагадаємо, що літаки Ryanair будуть літати з київського аеропорту «Бориспіль» і львівського аеропорту. Польоти в шість європейських країн почнуться наприкінці жовтня 2018 року. Заплановано 10 напрямків з Києва і п’ять напрямків зі Львова.

У перший період квитки на польоти будуть продавати за ціною 10 євро, надалі середня вартість для українців буде близько 40 євро.