Україну та країни Балтії зʼєднає потяг «чотирьох столиць»

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Україну та країни Балтії зʼєднає потяг «чотирьох столиць»

facebook.com

Перший пасажирський потяг сполученням Київ – Мінськ – Вільнюс - Рига стартує з української столиці вже 28 вересня цього року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

«Минулорічний порядок денний, який був погоджений у Литві, дав результат цього року. Ми маємо потяг чотирьох столиць (Рига – Вільнюс – Мінськ - Київ), який стартує 28 вересня з Києва», - заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на брифінгу за результатами засідання міжурядової українсько-литовської комісії 17 липня у Львові.

mtu.gov.ua

Міністр також пообіцяв, що Україна матиме також пряме авіаційне сполучення між Вільнюсом і Львовом та низку інших перспективних проектів.

Раніше в. о. голови «Укрзалізниці» Євген Кравцов повідомив, що вартість квитка у купейному вагоні на потяг з Києва до Риги становитиме 59 євро (близько 1855 грн), тривалість подорожі складе 15 годин з урахуванням проходження кордонів. Поїзд відправлятиметься з Києва близько 15:00 і прибуватиме до Риги близько 6:00 наступного дня.

На початку квітня «Укрзалізниця» закупила для цього потягу 28 нових пасажирських вагонів у Крюківського вагонобудівного заводу.

Також у 2017 році Мінінфраструктури планувало запустити пасажирський поїзд «пʼяти столиць» за маршрутом Київ - Мінськ - Вільнюс - Рига - Таллінн. Однак, вочевидь, від столиці Естонії вирішили відмовитися.