Кияни купили 6 млн поїздок на метро перед підвищенням цін і вже перепродають їх

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Кияни купили 6 млн поїздок на метро перед підвищенням цін і вже перепродають їх

пресслужба Київського метрополітена

13 липня кияни поповнили свої картки метро майже 6 мільйонів поїздок, повідомляє «Київський метрополітен» . З 14 липня вартість однієї поїздки в метро зросла з 5 до 8 гривень.

4,6 мільйонів поїздок з цих 6 мільйонів кияни придбали по 4,5 гивень. Навіть якщо рахувати за найнижчим тарифом - в цей день метрополітен заробив не менше 26 мільйонів гривень. Скільки продали жетонів і проїзних квитків метрополітен не знає.

Оскільки зазвичай в метро не рахують виторг за день – чи ця сума рекордна сказати в метрополітені не можуть. Зате відомо, що за весь минулий рік пасажири проїхали в метро трохи менше 500 мільйонів разів. Тобто 6 мільйонів поїздок – це велика, але не надзвичайна цифра.

Напередодні підвищення цін кияни купували по кілька карток з поїздками, але не всі – для себе. На сайті оголошень OLX вже пропонують купити картку на метро на 100 поїздок за 500 гривень.

З 14 липня вартість однієї поїздки в метро Києва виросла з 5 до 8 гривень. Влітку 2017 року тариф підіймали з 4 до 5 гривень. Тобто троха більше ніж за рік вартість поїздок в метро виросла вдвічі.