Міністерство оборони України встановило вимоги до калорійності основних продуктів, які постачаються для потреб ЗСУ.
Про це повідомляє пресслужба відомства.
Рішення є результатом перевірок військових частин, під час яких виявили недоліки, зокрема, щодо випадків постачання продуктів із заниженою калорійністю.
Очікується, що закупівельна агенція Міноборони — Державний оператор тилу (ДОТ) — розпочне використовувати ці вимоги як додаток до державних контрактів на закупівлю харчових продуктів, — вони набудуть чинності з початку 2025 року.
Раніше енергетичну цінність визначав сам постачальник на етапі укладання контракту з ДОТ.
Нові стандарти закріплені в документі «Вимоги до енергетичної цінності деяких харчових продуктів за Каталогом продуктів харчування, показники яких визначені державними стандартами».
- Наприкінці серпня Міністерство оборони оголосило про зміну підходу до формування сухпайків для військовослужбовців з огляду на їхні релігійні, медичні та етичні потреби.