У Смілі побили ексвійськового і змусили вибачатись на відео. Поліція почала розслідування (оновлено)

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

У Смілі на Черкащині побили колишнього військовослужбовця, а згодом у мережі зʼявилось відео його вибачень. Поліція почала розслідування.

Про це повідомили Нацполіція і ГУ Нацполіції в Черкаській області.

Все почалось з інциденту на дорозі 3 вересня неподалік села Ротмистрівка між батьками ексвійськового та жителями Сміли на Hyundai. За словами батьків, їх «підрізали», про що вони розповіли сину — і той вирішив розібратись з водієм.

Він приїхав на місце, але водія не знайшов. Натомість зняв із його авто номерний знак і написав у соціальній мережі допис з проханням допомогти йому встановити власника. Побачивши інформацію у соцмережах, водій Hyundai зв’язався з чоловіком і призначив йому зустріч, у ході якої конфлікт між ними переріс у бійку.

На місце прибула поліція, опитала учасників і викликали медиків. Ексвійськовий відмовився від госпіталізації та спочатку казав, що претензій ні до кого не має і написав зустрічну заяву, в якій просив припинити розгляд справи. Однак потім він все ж написав заяву про завдання йому тілесних ушкоджень.

Справу розслідують за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Відео бійки зʼявилось у мережі 6 вересня. На ще одному відео від нього вимагають вибачень, а на третьому він чіпляє назад номерний знак на Hyundai. При чому на останньому ролику присутні і представники поліції.

Згодом у соцмережах також опублікували ще одне відео від самого військового, де той вибачається і каже, що в конфлікті на дорозі його батьки були неправі. При цьому на обличчі військового видно сліди побиття.

Після суспільного розголосу на ситуацію відреагував очільник МВС Ігор Клименко, назвавши її ганебною і пообіцявши «належну і жорстку реакцію правоохоронців».

А в Нацполіції зазначили, що щодо дій поліцейських, які прибули на місце бійки, розпочали службове розслідування.

Також у коментарі «Суспільному» в поліції додали, що хоча справу й розслідують за статтею про хуліганство, згодом її можуть перекваліфікувати.