Дрони СБУ вразили склад з боєприпасами і технікою у Воронезькій області РФ

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

У ніч на 7 вересня дрони Служби безпеки України вразили великий склад з боєприпасами і технікою в селі Солдатське у Воронезькій області Росії.

Про це повідомили джерела «Бабеля» в СБУ.

monitor / Telegram

Росіяни активно використовували цей склад, щоб перекидати техніку в Україну. Після удару українських дронів на ньому зафіксували чотири потужні пожежі, а боєприпаси безперервно детонують.

Місцева влада проводить термінову евакуацію мешканців прилеглих населених пунктів.

«Військові аеродроми, склади з боєприпасами та обʼєкти інфраструктури, які працюють на війну в Україні, є законними цілями», — зазначили джерела «Бабеля».

  • Дрони атакували Воронезьку область вночі 7 вересня. Місцевий губернатор Олександр Гусєв написав, що в Острогозькому районі «виявили та подавили безпілотник». Дрон нібито впав, через що спалахнула пожежа, яка поширилася на «вибухонебезпечні предмети». Почалася детонація.
  • Спочатку Гусєв говорив про евакуацію одного села в Острогозькому районі, а згодом оголосив, що евакуюватимуть уже кілька сіл. Які саме, він не уточнив. Тим часом Міноборони Росії про знищення безпілотників у Воронезькій області не повідомило. Лише звітувало про збиті дрони в Курській і Бєлгородській областях.
  • Два тижні тому в цьому ж районі також детонував склад із боєприпасами. Тоді вибухи тривали майже дві доби, оголошували евакуацію.