Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук подала у відставку

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Віцепремʼєр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук подала у відставку.

Про це вона заявила у своєму телеграм-каналі.

«Після майже трьох років в уряді сьогодні подала заяву про відставку. Дякую президенту за довіру! Дякую премʼєру та членам уряду за співпрацю! Дякую народним депутатам за підтримку! Дякую команді Мінреінтеграції за працю та відданість справі! Служу Українському народові!» — написала вона.

Верещук обіймає посаду віцепремʼєр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з 4 листопада 2021 року. Перед цим Верещук була депутаткою Верховної Ради ІХ скликання з 2019 року. Також вона була членом Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки й головою підкомітету з державної безпеки та оборони. З вересня до листопада 2019 року представляла уряд у Верховній Раді. Склала повноваження після своїх заяв про те, що тодішній премʼєр-міністр Олексій Гончарук планував звільнити її за критику держбюджету і дій Кабміну.

Станом на липень 2020 року подала 31 законопроєкт, з яких шість набули чинності. Також подала 30 поправок до законопроєктів, з них найбільше — до закону про оборонні закупівлі.

У 2010 році Верещук обрали мером її рідної Рави-Руської від партії «Сильна Україна» (належала олігарху Сергію Тігіпку, через два роки влилася у Партію регіонів), при цьому Верещук у партію не входила. Подала у відставку через пʼять років.